Killar och män ska vara starka, de får inte visa känslor eller söka hjälp. Känns det igen? Dessa normer gör att många killar och män lider i det tysta, vilket skadar oss alla. Vi hjälper er att påbörja samtalet om det som skaver och ger er verktyg för att skapa förändring.  

 

Tid:

Föreläsning 13 timmar

Workshop 34 timmar

Killmiddag

 

Innehåll:

Även i de tryggaste av rum drar sig många killar och män för att prata om det som skaver. Därför erbjuder vi ett utbildningskoncept där vi leder vägen och öppnar upp för samtal kring svåra och känsliga ämnen. Utbildningens metodmaterial baseras på satsningen  “Allt vi inte pratar om” som består av en bok, e-bok, ljudbok, studiehandledning och poddserie (se mer info nedan). Materialet behandlar sex brännande teman – kärlek, ego, sex, skörhet, flyktvägar och vänskap. Föreläsningen och workshopen har olika upplägg beroende på om deltagarna har läst boken och/eller lyssnat på poddserien

Boka en föreläsning eller workshop som baseras på konceptet “Allt vi inte pratar om” och/eller en samtalsledare för en killmiddag. Vi tillhandahåller samtalsguider som baseras på konceptets sex teman. Inga förhandskunskaper krävs, det enda vi efterfrågar är viljan att skapa förändring!

 

Målgrupp:

Allt vi inte pratar ompassar alla verksamheter och skolor som vill ge killar och män verktyg för att delta i jämställdhetsarbetet. Föreläsningar och workshops kan hållas för könsblandade grupper men den efterföljande killmiddagen är separatistiskt, enbart för de som definierar sig som killar/män.

 

Om satsningen “Allt vi inte pratar om”:

Sommaren 2016 lanserade vi kampanjen #killmiddag som uppmanar killar och män att prata med varandra – ärligt och självrannsakande, utan pekpinnar och dömande blickar. Intresset och behovet av sådana samtal är lika stort i dag, snart två år senare. Varje dag arrangeras killmiddagar runtom i landet – på fritidsgårdar, restauranger och arbetsplatser, i vardagsrum, idrottsklubbar och i riksdagen. Vi har dock märkt att att det behövs killar och män som leder vägen, som öppnar upp för samtal om det som skaver.

Med Allt vi inte pratar om vill vi göra det lättare för killar och män att samtala kring svåra och känsliga ämnen. Boken innehåller personliga berättelser av bland andra programledarna Kodjo Akolor och Farzad Farzaneh, världsmästaren i thaiboxning Sanny Dahlbeck, politikern Philip Botström, skatelegenden och modeikonen Ali Boulala samt komikern Daniel Hallberg kring ämnen som sex, kärlek, vänskap, skörhet, ego och flyktvägar.

 

Beställ boken:

PRIS & BESTÄLLNINGSUPPGIFTER

Beställ boken här:

Bonnier, minimum 50 exemplar

torgny.lundin@bonnierforlagen.se

08-696 80 92

Mängdrabatt vid större beställningar


Adlibris, under 50 exemplar

https://www.adlibris.com/se/bok/allt-vi-inte-pratar-om-en-bok-for-killar-och-man-9789175038469

Pris: 54:- st. privatperson

Kolla in hemsidan:

http://alltviintepratarom.se

 

Kim Hof
Kontaktperson Kim Hof
Utbildningssamordnare
kim@makeequal.se
076 - 595 03 38