Lediga tjänster

Make Equal arbetar med en icke-diskriminerande, anonym och kompetensbaserad rekryteringsmetod. Vi tar därför inte emot ansökningar via e-post och kommer inte att läsa CV:n eller personliga brev.

Make Equal söker:

SENIOR KONSULT

Make Equal söker just nu en driven, erfaren och självgående senior konsult som vill verka för jämlikhet och inkludering! Vi förändrar samhället genom våra kunder och du behöver därför trivas i kundprocesser och ha god förmåga i att skapa effektfulla jämlikhetsinsatser.

Om Make Equal
Vi gör vad vi heter. Make Equal är lösningsfokuserade jämlikhetsexperter som arbetar med metoder och verktyg för praktiskt jämlikhetsarbete. Vi flyttar fokus till lösningar och resultat och stöttar privat och offentlig sektor med utbildning och konsulttjänster. Vår inriktning är jämlikhetsarbete i organisationer, med fokus på arbetsplatser. Vi är experter på att komma på och genomföra innovativa idéer för att flytta fram företags och organisationers position inom mångfalds- och inkluderingsområdet. Utan pekpinnar, med fokus på att fler ska vilja och kunna driva förändring inom den egna organisationen för ökad attraktionskraft och affärsnytta. Målet är att skapa jämlika och inkluderande verksamheter, med en breddad representation av fler erfarenheter och kompetenser, där alla kan nå sin fulla potential.

Våra värdeord är lösningsfokus, inkluderande och utmanande. Dessa är perspektiv som ska genomsyra allt vi gör och som varje medarbetare ska konkretisera i det egna arbetet, internt och externt. För att trivas hos oss tror vi att du gillar snabba beslutsprocesser och att vara i en organisation om ca 10 personer där verksamheten utvecklas i takt med omvärlden och eftersträvar en ständig förbättring. Läs gärna mer om oss på makeequal.se.

Om rollen
Rollen som senior jämlikhetskonsult är en nyckelposition på Make Equal. Tillsammans med konsultkollegor samt ledning och stödfunktionsroller är du med och driver jämlikhetsarbetet framåt för våra kunder och uppdragsgivare. 

Som senior konsult behöver du vara lösningsfokuserad och driven. Du behöver ha erfarenhet av att på egen hand leda säljmöten med potentiella kunder och handha kringliggande kommunikation och administration i de relationerna. Du ska ha arbetat med att självständigt planera och genomföra utbildningar, föreläsningar och workshops för mindre och större grupper. Likaså ska du kunna arbeta med strategisk rådgivning, metodutveckling och jämlikhetskartläggningar hos kund. 

Som jämlikhetskonsult jobbar du som föreläsare och processledare och stöttar våra kunder i deras interna och externa jämlikhetsarbete – genom alltifrån kortare insatser till längre samarbeten. Det innebär att du bör ha gedigen kunskap om jämlikhetsfrågor god kunskap om inkludering och intersektionalitet i både teori och praktik. Du bör gilla att stå inför publik och kunna inspirera andra till förändringsarbete. Vi ser att du har en god pedagogisk förmåga och höga ambitioner om att stötta organisationer i deras målsättning för ökad jämlikhet.

Våra kunduppdrag är på svenska och engelska så du bör känna dig bekväm på båda språken. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Vi har målstyrd arbetstid, med flexibel kontorstid som norm. Vårt kontor ligger i Stockholm och vi vill att du ska kunna jobba därifrån åtminstone några dagar i veckan. Tjänsteresor ingår till viss del i ditt arbete. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % (inleds med provanställning 6 månader) med start snarast möjligt efter överenskommelse. 

Vi söker
Vi söker dig som är en erfaren konsult och inspirerande föreläsare med ambitionen att driva organisationers jämlikhetsarbete framåt. Du engageras av att stötta organisationer i att flytta fram sina positioner inom mångfalds- och inkluderingsarbetet. Du har ett tryggt, förtroendeingivande och inkluderande bemötande gentemot kollegor och kunder. Du är självgående och prestigelös och kan därmed justera arbetsuppgifter efter behov inom den egna organisationen. Du är strukturerad och organisatorisk, med god samarbetsförmåga. Du är en lösningsorienterad person med intresse för mänskliga relationer och av att få andra att utvecklas och nå sin fulla potential. Du tror på jämlikhet som verktyg och förutsättning för ökad attraktionskraft och affärsnytta. 

Krav:

 • Minst 3 års erfarenhet av att föreläsa och utbilda för kunder, gärna inom privat och/eller offentlig sektor, eller annan jämförbar erfarenhet.
 • Erfarenhet av att strategiskt planera, målsätta, mäta och följa upp jämlikhet i verksamheter.
 • Erfarenhet av att ge strategisk rådgivning kopplat till jämlikhet i olika typer av verksamheter.
 • Kunskap om, och engagemang för, jämlikhet, normer och intersektionalitet.
 • Bekväm på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande:

 • Kontakter och nätverk inom offentlig och/eller privat sektor. 
 • God förmåga att nätverka och knyta kontakter (marknad och sälj).
 • God förmåga i att möta och samarbeta med målgrupperna chefer och beslutsfattare inom HR. 
 • Kunskap och erfarenhet av förändringsledning.
 • Förmåga till att metodutveckla pedagogiska material (texter, modeller etc.) kopplat till jämlikhet, mångfald och inkludering.
 • Erfarenhet av att jobba med jämlikhet, mångfald och inkludering i internationella bolag.
 • Tydligt maktperspektiv och normkritisk kompetens.

Om rekryteringsprocessen
Make Equal arbetar med icke-diskriminerande och kompetensbaserad rekrytering. Vi tar därför inte emot ansökningar via e-post och kommer inte att läsa CV:n eller personliga brev. 

 • Det första steget i processen består av att du kommer att få fylla i ett frågeformulär online bestående av 6 frågor samt 16 påståenden och förklarande texter. Du når formuläret via denna länk: https://forms.gle/3h1qGfo4vNSe3ch47 Deadline för detta är tisdag 31 maj 2022
 • Besked om du har gått vidare eller ej ges senast fredag 3 juni.
 • Arbetsprover och intervjuer kommer att ske digitalt 8 juni.
 • Besked om du har fått tjänsten eller inte ges under vecka 24. 

Då Make Equal ständigt försöker att utvecklas i antidiskriminering och kompetensbaserad rekrytering vill vi uppmana er som har synpunkter på rekryteringsprocessen att skicka det till oss genom denna länk: https://forms.gle/8QkBms4JUF66pdrGA (ditt svar blir anonymt).

OBS: Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och bredd i personalstyrkan och hoppas därför på sökanden med många olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser det som en extra merit om du har kunskap om och/eller egenupplevd erfarenhet av ojämlikhet kopplat till någon diskrimineringsgrund.


Villkor för tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare (sex månaders provanställning)
Tjänstgöringsgrad: 100 %
Lön: Enligt överenskommelse
Kollektivavtal: Ja
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Anställningsort: Stockholm
Ansök senast: 31 maj

Länk till frågeformulär: https://forms.gle/3h1qGfo4vNSe3ch47


Frågor? Mejla info@makeequal.se 

Vi ser fram emot din ansökan!