Lediga tjänster

Gör praktik hos oss hösten 2023! 

Make Equal söker en eller två personer som vill göra praktik hos oss under höstterminen. Vi på Make Equal har lång erfarenhet av att ta emot praktikanter och kan utlova en spännande praktik där du blir en del av teamet och får chansen att testa en variation av arbetsuppgifter. 

Du som vill praktisera hos oss står självklart bakom Make Equals värdegrund och vill tillsammans med oss göra skillnad för fler. Vi söker dig som har engagemang för och kunskap om jämlikhetsfrågor, är självständig, ansvarsfull och peppad på att lära dig massor. 

Om Make Equal 

Vi gör vad vi heter. Make Equal är lösningsfokuserade jämlikhetsexperter som jobbar med metoder och verktyg för praktiskt jämlikhetsarbete. Vi utbildar organisationer och arbetsplatser, utan pekpinnar, med fokus på att fler ska vilja och kunna engagera sig. Make Equal har dessutom över 12 års erfarenhet av att granska företag och organisationer ur ett intersektionellt jämlikhetsperspektiv. 

Att göra praktik på Make Equal

En praktik på Make Equal innebär en möjlighet att omvandla teoretisk kunskap till praktiskt utförande. Hos oss får du lära dig hur praktiskt jämlikhetsarbete fungerar och hur vi arbetar, för och tillsammans med våra kunder, för att skapa mer jämlika och inkluderande arbetsplatser. För att du ska lära dig så mycket som möjligt och testa på vad du tycker är roligt och mindre kul kommer du att få prova på flera olika arbetsuppgifter. 

Make Equal erbjuder dig som praktikant möjlighet att bland annat öva på ditt kritiska tänkande, arbeta med personal som har olika spetskompetenser inom jämlikhetsområdet och att prova på att arbeta tillsammans med personer och verksamheter från främst offentlig, privat men också ideell sektor. Du kommer också få träna på att hålla i presentationer och lära dig att på olika sätt framföra ett budskap som är utmanande och lösningsfokuserat. Det finns även utrymme under praktiken att delta vid externa event och konferenser för att samtidigt bygga ditt kontaktnät och lära känna fler inom fältet.

Exempel på arbetsuppgifter som praktiken kan omfattas av är: 

 • Omvärldsbevakning och research
 • Framtagning av material till utbildningar 
 • Kartläggning och analys 
 • Rapportskrivning 
 • Metodutveckling 
 • Delta i kund- och säljmöten
 • Formulera offerter och anbud vid upphandlingar 
 • Skapa innehåll till sociala medier 

Detaljerna kring arbetsuppgifter sätts utifrån dina intressen och din kompetens samt utifrån verksamhetens nuläge. Har du själv någon idé om vad du vill fokusera extra på är vi öppna för det! Vårt kontor ligger i Stockholm. Vi har digitala förutsättningar för att jobba hemifrån men hoppas och ser gärna att praktikanterna arbetar från kontoret några dagar i veckan. 

Du som gör praktik på Make Equal kommer få en handledare tilldelad dig. Din handledare kommer vara din närmaste kontakt under din tid hos oss. Med det sagt är vi en liten organisation där alla hjälper och kompletterar varandra och du kommer få möjlighet att arbeta med de flesta konsulterna i teamet. 

Din praktik ska ingå som en del i en utbildning som berättigar till studiestöd och pågå under minst 10 veckor men helst 20 veckor (det spelar ingen roll om det är via högskola, folkhögskola, yrkesutbildning eller genom annan eftergymnasial utbildning). 

Rollbeskrivning

Som praktikant på Make Equal kommer du få möjlighet att få arbeta nära vår uppdragsverksamhet med utbildning, kartläggning och analys samt inom marknadskommunikation. Allt med jämlikhet som fokus. Vi söker en till två personer som är intresserade av och har kunskap inom något eller flera av dessa områden. 

Egenskaper som är bra att ha som praktikant på Make Equal är att vara orädd för att ta kontakt med personer utanför verksamheten, kunna göra reserach, skriva text, analysera, jobba mot mål och målgruppsanpassa. Det är också bra att tycka om att kommunicera och skapa innehåll till bland annat sociala medier, då detta kan vara en del av arbetsuppgifterna.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i WordPress eller kompetens kring att ta fram medialt innehåll (film, foto, text) som du vill utveckla hos oss, men ej ett krav. Andra erfarenheter som är meriterande är intresse och kunskap om maskulinitetsnormer, vithetsnormer, funktionsnormer och metoder för förändringsarbete på arbetsplatser.

Vi eftersträvar en bredd hos oss och hoppas därför på sökanden med många olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser det som en extra merit om du har kunskap om och/eller erfarenhet av någon annan diskrimineringsgrund än kön. 

Tycker du att någon eller flera av dessa egenskaper passar in på dig? Sök! 

Du söker vi denna länk: https://forms.gle/1m7v7jX3ABQnAccP7 

Om rekryteringsprocessen 

Make Equal arbetar med en icke-diskriminerande och kompetensbaserad rekryteringsmetod. Vi tar därför inte emot ansökningar via e-post och kommer inte att läsa CV:n eller personliga brev.

 • Det första steget i processen består av att du kommer att få fylla i ett anonymiserat frågeformulär online bestående av ett tiotal frågor. Deadline för detta är 22 mars. Besked om du har gått vidare eller ej i processen ges senast den 24 mars. 
 • Går du vidare kommer du därefter att få göra ett arbetsprov och en intervju. Arbetsprovet består av en mindre textuppgift som förbereds innan och presenteras under intervjun. Intervjun är i helhet max 30 minuter lång. Arbetsprov genomförs som urvalsmetod för att få en helhetsbild av kandidater och hur de utför arbetsuppgifter. 

Presentation av arbetsprover och intervjuer kommer att ske digitalt 30 mars. Preliminärboka gärna in det i din kalender redan nu ifall du går vidare. Tyvärr har vi inte möjlighet att genomföra intervjuer andra dagar.

 •  Besked om du har fått praktikplats lämnas senast den 4 april.

OBS! Vi tar inte emot några frågor under rekryteringsprocessen som inte har med praktiska saker kring ansökan att göra.

Hör av dig på en gång med din ansökan, och sprid gärna vår förfrågan till dem du tror kan vara intresserade. Tack! 

Vi vill ha din ansökan senast 22 mars.