Make Equal växlar upp: bolagiserar, tillsätter ny VD och en storkundsstrateg

juni 8, 2023

Efter 13 framgångsrika år som jämlikhetsstiftelse expanderar Make Equal nu sin verksamhet och bildar bolag, Make Equal Culture and Performance AB. Det nya bolaget kommer att fokusera på utbildnings- och konsultverksamhet och lägga större tonvikt vid att förflytta kundernas position i det interna och externa mångfalds- och inkluderingsarbetet.

Samtidigt presenteras Aygül Kabaca som ny VD för bolaget, medan Frida Hasselblad kliver in i en ny roll som affärsutvecklare och storkundsstrateg för att matcha ökad efterfrågan från både offentlig sektor och näringslivet.

Genom åren har Make Equal arbetat oupphörligt för att främja jämlikhet och inkludering inom samhället. Med en kundportfölj som spänner över myndigheter som Naturvårdsverket och Svea Hovrätt, privata aktörer som Viaplay, Svevia och Epidemic Sound samt kommuner, regioner och Länsstyrelser från norr till söder, står nu organisationen inför nästa fas i utvecklingen. Make Equal expanderar erbjudandet om kundanpassade insatser, och ser en ökad efterfrågan från HR-partners och chefsgrupper, där skräddarsydda utbildningsprogram, DEI-satsningar, konsulttjänster och nulägesanalyser, som hjälper dem att ta konkreta steg mot jämlikhet och inkludering, står högst på agendan.

Aygül Kabaca, tidigare operativ chef hos Make Equal, kliver nu in som VD för det nya bolaget. Aygül är en passionerad ledare med omfattande erfarenhet av att driva fram förändring i organisation och samhälle. Hon har ett tydligt ledarskapsfokus i sin vision för vart hon vill driva Make Equal och deras kunder.

                      – Jag är otroligt stolt över att ta vid som VD när Make Equal nu går in i nästa fas av sin resa. Genom att helhjärtat fokusera på utbildnings- och konsultverksamheten har vi nu möjlighet att genom våra kunder göra ännu större skillnad och påskynda förändringen mot mer jämställda, jämlika och inkluderande arbetsplatser. Det är en fråga om rättigheter, skyldigheter, och sunt förnuft. Vilket är rätt enligt lagen, bra för individen, och förstås helt avgörande för affärerna!

Frida Hasselblad, tidigare VD, kommer att träda in i den seniora rollen som affärsutvecklare och storkundsstrateg. Med över 10 års erfarenhet av att driva organisationen framåt, och 15 års erfarenhet från branschen, kommer Frida att använda sin breda expertis för att stärka Make Equals erbjudande på kundsidan. Till hösten kommer vi se lansering av ett helt nytt koncept, skräddarsytt för chefer och ledare i små, medel och stora företag, i Sverige och internationellt.

Make Equal Culture and Performance AB strävar efter att vara en förebild. De tror på att det går att kombinera värderingsstyrt arbete grundat i goda värderingar för samhälle och individ, med att göra framgångsrika affärer. I en tid då allt fler organisationer, lokalt och globalt, inser att arbetet med mångfald och inkludering är affärskritiskt för konkurrenskraften, finns Make Equal som en modig partner, snällt utmanande, alltid inkluderande och lösningsfokuserade.