Mansgrupper behövs – men inte för att återgå till savannen

september 28, 2021

“Nyfikna och kritiska samtal om en mansroll som skaver, behöver föras. Problemet är när vi inte sorterar samtalet utifrån de olika ideologiska utgångspunkter som finns. Sextörstande lejon på savannen och män som blir bättre på att be om hjälp är olika saker. Är det en återgång till 1950-talets hemmafruideal eller mer närvarande pappor vi vill ha?” 

Detta säger Make Equals Johan Pettersson och Alan Ali från organisationen MÄN i en debattartikel i Göteborgsposten. Artikeln beskriver varför samtal män emellan behöver utgå från förståelsen av att stereotypa förväntningar på killar och män skadar både dem själva och andra. Endast genom den förståelsen kan män vara med och förändra på riktigt – både för sin egen skull och för andras. 

Läs hela artikeln här: https://bit.ly/3if6gTp 

På Make Equal finns jämlikhetsexperter som genom inspirationsföreläsningar, workshops, coachingsamtal eller processledning kan stötta i arbetet med att motverka machokultur och begränsande maskulinitetsnormer på jobbet. Kontakta oss på hej@makeequal.se för att veta mer.