Här kan du läsa om vår personal samt våra projektanställda. Kontaktuppgifter finns under kontakt.

Kristina Wicksell
Kristina Wicksell
Projektledare
Kristina är en fena på att göra komplexa frågor lättillgängliga så att de kan engagera den breda massan. Hon sitter på stora kunskaper om jämlikhetsfrågor både genom universitetsstudier i mänskliga rättigheter och statsvetenskap samt genom erfarenheter av praktiskt arbete: föreläsningar, kampanjer och pedagogiska projekt. Kristina är en flitigt anlitad föreläsare och utbildare på Make Equal. Dessutom är hon projektledare för projektet Skärpning och tidigare även för projektet Make Equal Music. Hon är också en av mästerhjärnorna bakom #ochjagprotesterade. Kristina har erfarenhet av att debattera och skriva om jämlikhetsfrågor som ledarskribent såväl som i sociala medier.
Niklas Berg
Niklas Berg
Projektansvarig & Jämlikhetsexpert
Niklas har en bakgrund främst i den ideella sektorn, och har en lång historia av engagemang i människorättsfrågor både som ideell och i yrkeslivet. Närmast i Make Equal har Niklas jobbat internationellt med MR- och demokratifrågor, framförallt i Palestina och Östafrika. Niklas är en föreningsmänniska som har erfarenhet av att göra det mesta som dyker upp i organisationer; skriva artiklar, arrangera evenemang, layouta, göra hemsidor, utforma ekonomimallar etcetera. På Make Equal är han anställd som verksamhetsutvecklare och ska även jobba med PR och marknad. Niklas är stats- och genusvetare och har läst folkbildningsmetodik på folkhögskola. På fritiden lagar Niklas massor av mat, tecknar, odlar chili, tittar på Star Trek och Doctor Who och har alltid något programmeringsprojekt på gång.
Ida Östensson
Ida Östensson
Ordförande och kommunikationsansvarig
Ida har under hela sin uppväxt varit aktiv inom jämställdhetsfrågor. På högstadiet startade hon sin första jämställdhetsgrupp. På gymnasiet var hon elevrådsordförande och startade upp Umeås centrala elevråd. Efter gymnasiet handplockade Umeå Kommun Ida för att starta en tjänst på kommunen vid namn ungdomsombud. Där jobbade hon med ungas inflytande inom skola och fritid. Hon har jobbat inom studieförbund, riksorganisation, förvaltning, nämnd, fritidsgårdar och Ungdomens hus, alltid på temat jämställdhetoch inflytande. Ida har grundat den lokala skateboardföreningen You Skate Girl och den nationella föreningen No Limit. Båda föreningarna jobbar för att främja tjejers deltagande i skateboardkulturen. Ida är grundare av Make Equal och en av initiativtagarna till Fatta-rörelsen som kämpar mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. Ida har fått en rad utmärkelser och den senaste i raden är Årets folkbildare 2015.
Armina Etminan
Armina Etminan
Utbildningssamordnare
Armina har flerårig erfarenhet av att ha utbildat olika målgrupper i normkritik, jämställdhet och jämlikhet utifrån ett intersektionellt perspektiv med fokus på ett långsiktigt förändringsarbete. Efter sin masterexamen i humanitärt arbetade Armina i Stockholms stad och hon har sedan flera år tillbaka varit aktiv i föreningar och inom politiken. Mänskliga rättigheter har följt som en röd tråd i allt arbete och engagemang. På Make Equal arbetar Armina som samordnare för utbildningsverksamheten. I rollen ingår bland annat att utveckla utbildningskoncepten, ha kontakt med beställare, föreläsa och utbilda samt att koordinera Make Equal utbildarpool. Armina brinner för att få så många som möjligt att reflektera, ifrågasätta och förändra normer som skaver och skapar orättvisor men som också ger fördelar och privilegier till personer som passar in i normen. Armina har förmågan att på ett enkelt och tydligt sätt förklara teoretiska begrepp och ge verktyg och inspiration till förändring. Armina är alltid redo för en omgång av brännboll eller sällskapsspel!
Frida Hasselblad
Frida Hasselblad
VD
Frida brinner för antidiskrimineringsarbete och mänskliga rättigheter vilket gått som en röd tråd genom hennes engagemang, studier och arbete. I sin magisteruppsats inom statsvetenskapen granskade hon samtliga skolor i Uppsala kommuns likabehandlingsplaner. Uppsatsen blev sedan en publicerad rapport och grunden till ett Arvsfondsprojekt (PraLin - praktiskt likabehandlingsarbete i skolan). Hon har bland annat arbetat som utbildningsansvarig på en av Sveriges antidiskrimineringsbyråer och som projektledare för projektet FIA - Föreningars interna antidiskrimineringsarbete. Under studietiden var hon även certifierad utbildare inom antidiskriminering, jämlikhet och normkritik för LSU:s projekt Alla Olika Alla Lika. Sedan våren 2013 arbetar Frida på Make Equal och är sedan våren 2014 VD. I rollen som VD arbetar Frida mycket med de interna processerna så som verksamhetsplanering, budget och personalfrågor, men hon är även delaktig i den utåtriktade verksamheten bland annat som föreläsare och jämlikhetskonsult. Frida är som bäst när hon ska förmedla teoretiska saker så som lagar eller normkritik på ett konkret och förståeligt vis, samt i lägen när hon ska motivera och inspirera till att satsa på inkludering. En av hennes mer okända meriter är att ha haft en låt som spelats i Uruguayansk radio, trots en icke-existerande musikalisk kompetens.