Här kan du läsa om vår personal samt våra projektanställda. Kontaktuppgifter finns under kontakt.

Armina Etminan
Armina Etminan
Utbildningsansvarig
Armina har flerårig erfarenhet av att ha utbildat olika målgrupper i normkritik, jämställdhet och jämlikhet utifrån ett intersektionellt perspektiv med fokus på ett långsiktigt förändringsarbete. Efter sin masterexamen i humanitärt arbetade Armina i Stockholms stad och hon har sedan flera år tillbaka varit aktiv i föreningar och inom politiken. Mänskliga rättigheter har följt som en röd tråd i allt arbete och engagemang. På Make Equal arbetar Armina som ansvarig för utbildningsverksamheten. I rollen ingår bland annat att utveckla metoder och koncept samt föreläsa och utbilda. Armina brinner för att få så många som möjligt att reflektera, ifrågasätta och förändra normer som skaver och skapar orättvisor men som också ger fördelar och privilegier till personer som passar in i normen. Armina har förmågan att på ett enkelt och tydligt sätt förklara teoretiska begrepp och ge verktyg och inspiration till förändring. Armina är alltid redo för en omgång av brännboll eller sällskapsspel!
Yousef Lebbad
Yousef Lebbad
Projektmedarbetare Skärpning
Yousef är kultur- och genusvetare med en bakgrund inom civilsamhället. Tidigare har Yousef arbetat för ungdomsförbundet Sverok och webbhotellet Binero samt har praktiserat hos Rättviseförmedlingen. Ideellt har han främst arbetat inom spelhobbyn, särskilt med konvent fokuserat på östasiatisk populärkultur och spel av alla dess slag. På Make Equal arbetar Yousef som projektmedarbetar för projektet Skärpning. Mest av allt brinner han för transfrågor och internetkultur. På fritiden grottar Yousef ner sig i obskyra internettrender, spelar spel, läser serier, försöker förgäves att lära sig spela gitarr och drömmer om att en dag vara med i Vem vet mest.
Ida Östensson
Ida Östensson
Ordförande och kommunikationsansvarig
Ida har under hela sin uppväxt varit aktiv inom jämställdhetsfrågor. På högstadiet startade hon sin första jämställdhetsgrupp. På gymnasiet var hon elevrådsordförande och startade upp Umeås centrala elevråd. Efter gymnasiet handplockade Umeå Kommun Ida för att starta en tjänst på kommunen vid namn ungdomsombud. Där jobbade hon med ungas inflytande inom skola och fritid. Hon har jobbat inom studieförbund, riksorganisation, förvaltning, nämnd, fritidsgårdar och Ungdomens hus, alltid på temat jämställdhetoch inflytande. Ida har grundat den lokala skateboardföreningen You Skate Girl och den nationella föreningen No Limit. Båda föreningarna jobbar för att främja tjejers deltagande i skateboardkulturen. Ida är grundare av Make Equal och en av initiativtagarna till Fatta-rörelsen som kämpar mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. Ida har fått en rad utmärkelser och den senaste i raden är Årets folkbildare 2015.
Kim Hof
Kim Hof
Utbildningssamordnare

Kim har lång erfarenhet av att föreläsa, processleda och bygga interaktivt innehåll. Kim har en främjande kraft och förmåga att stötta grupprocesser för förändring. Hon är en utvecklingsorienterad statsvetare som senast arbetat med verksamhetsutveckling på Röda Korsets Ungdomsförbund. Som person är Kim nyfiken, kreativ och engagerad i samhällsförändring. Kim har olika förtroendeuppdrag i organisationer som jobbar med feminism och ungas organisering samt tidigare engagemang inom fackrörelsen.

Kim arbetar som utbildningssamordnare med föreläsning, utbildning och certifieringsprocesser tillsammans med Armina. I rollen ingår även att utveckla material och metoder. När Kim är ledig är det långkok, fermentering och växter som skapar ro hemma.

Frida Hasselblad
Frida Hasselblad
VD
Frida brinner för antidiskrimineringsarbete och mänskliga rättigheter vilket gått som en röd tråd genom hennes engagemang, studier och arbete. I sin magisteruppsats inom statsvetenskapen granskade hon samtliga skolor i Uppsala kommuns likabehandlingsplaner. Uppsatsen blev sedan en publicerad rapport och grunden till ett Arvsfondsprojekt (PraLin - praktiskt likabehandlingsarbete i skolan). Hon har bland annat arbetat som utbildningsansvarig på en av Sveriges antidiskrimineringsbyråer och som projektledare för projektet FIA - Föreningars interna antidiskrimineringsarbete. Under studietiden var hon även certifierad utbildare inom antidiskriminering, jämlikhet och normkritik för LSU:s projekt Alla Olika Alla Lika. Sedan våren 2013 arbetar Frida på Make Equal och är sedan våren 2014 VD. I rollen som VD arbetar Frida mycket med de interna processerna så som verksamhetsplanering, budget och personalfrågor, men hon är även delaktig i den utåtriktade verksamheten bland annat som föreläsare och jämlikhetskonsult. Frida är som bäst när hon ska förmedla teoretiska saker så som lagar eller normkritik på ett konkret och förståeligt vis, samt i lägen när hon ska motivera och inspirera till att satsa på inkludering. En av hennes mer okända meriter är att ha haft en låt som spelats i Uruguayansk radio, trots en icke-existerande musikalisk kompetens.
Kristina Wicksell
Kristina Wicksell
Kommunikatör och föreläsare
Kristina är en fena på att göra komplexa frågor lättillgängliga så att de kan engagera den breda massan. Hon sitter på stora kunskaper om jämlikhetsfrågor både genom universitetsstudier i mänskliga rättigheter och statsvetenskap samt genom erfarenheter av praktiskt arbete: föreläsningar, kampanjer och pedagogiska projekt. Kristina är en flitigt anlitad föreläsare och utbildare på Make Equal. Dessutom är hon projektledare för projektet Skärpning och tidigare även för projektet Make Equal Music. Hon är också en av mästerhjärnorna bakom #ochjagprotesterade. Kristina har erfarenhet av att debattera och skriva om jämlikhetsfrågor som ledarskribent såväl som i sociala medier.
Niklas Berg
Niklas Berg
Ansvarig Make Equal Analytics och jämlikhetsanalyser
Niklas har en bakgrund främst i den ideella sektorn, och har en lång historia av engagemang i människorättsfrågor både som ideell och i yrkeslivet. Närmast i Make Equal har Niklas jobbat internationellt med MR- och demokratifrågor, framförallt i Palestina och Östafrika. Niklas är en föreningsmänniska som har erfarenhet av att göra det mesta som dyker upp i organisationer; skriva artiklar, arrangera evenemang, layouta, göra hemsidor, utforma ekonomimallar etcetera. På Make Equal är han anställd som verksamhetsutvecklare och ska även jobba med PR och marknad. Niklas är stats- och genusvetare och har läst folkbildningsmetodik på folkhögskola. På fritiden lagar Niklas massor av mat, tecknar, odlar chili, tittar på Star Trek och Doctor Who och har alltid något programmeringsprojekt på gång.