Röster från nuvarande praktikanter:

Isa Eriksson168065_10
1.Vad har du studerat?
Jag studerar sista året på Digital designprogrammet där jag kommer kandidera inom Informatik.

2.Vilka intressen har du?
Olika former av konst har alltid lockat mig och är något jag själv håller på med som hobby. Det kan vara allt mellan målningar, digitala bilder och fotografier men jag funderar även på att börja med filmkonst. Utöver det kreativa är jag alldeles för kär i katter och älskar att diskutera samhällsfrågor.

3. Varför ville du göra praktik på Make Equal? Vad ser du mest fram emot?
Jag har på senare år fått upp ögonen för mänskliga rättigheter och därigenom förstått vem jag är och att jag vill ha en rättvisare värld. Genom min konst har jag använt orättvisorna som budskap för att både stärka mig som person och upplysa människor om dem. Därför fann jag Make Equal som den perfekta platsen att göra min praktik på då jag får göra precis det – kombinera bilder med viktiga budskap. Det jag ser mest fram emot är att få lära mig hur det är att arbeta inom detta och att göra det tillsammans med ett fantastiskt team.

4. Har du några farhågor?
Då jag är en person med prestationsångest känns det läskigt att ha hand om Make Equals grafiska profil och jag kan lätt bli osäker på om mitt arbete är tillräckligt.

5. Vad tror du att du kommer att få göra?
Jag tror att jag kommer få arbeta mycket inom det illustrativa med både bilder och videos till Make Equal´s sociala medier främst.

Jennie Sjödin

Jennie Sjödin1. Vad har du studerat?
Jag går masterprogrammet i kulturantropologi på Uppsala universitet, men har även läst mycket genusvetenskap.
2. Vilka intressen har du?
Jag är intresserad av normer och maktstrukturer och hur de påverkar människor och samhälle. Särskilt kopplat till relationer, sexualitet och kroppar.
På fritiden sjunger jag i Uppsala feministkör, vilket är ett underbart sammanhang för positiv kamp och gemenskap.
3. Varför ville du göra praktik på Make Equal? Vad ser du mest fram emot?
Jag gillar att Make Equal är så lösningsorienterade och tar allt till en praktisk nivå. Det saknar jag ofta i mitt engagemang och det ser jag fram emot att delta i.
4. Har du några farhågor?
Eftersom jag bara kommer vara på kontoret på deltid är jag lite orolig att jag inte kommer komma in i gemenskapen lika bra. Lever även med kronisk prestationsångest så den kickar ju in här med trots att det verkar väldigt opretantiöst på kontoret.
5. Vad tror du att du kommer att få göra?
Jag tror jag kommer jobba mest med Make Equal Stories, så det blir nog en blandning av sociala medier, lite textbearbetning och kanske någon intervju?

  

Samuel Björklund

Samuel Björklund1. Vad har du studerat?
Samhällsanalys, filosofi, genusvetenskap och rörmokeri!
2. Vilka intressen har du?
Som kollektivist ända ut i fingerspetsarna är mitt främsta intresse att göra saker i grupp – typ sjunga i kör, filosofera, volontära och laga mat – allra helst med sambon och våra vänner! Har tyvärr också ett brinnande, högst ofrivilligt, intresse för ogrundad oro…. Som filosofi utan funktion, ungefär!
3. Varför ville du göra praktik på Make Equal? Vad ser du mest fram emot?
För det första gör Make Equal ett så bra jobb och driver så viktiga projekt – något som jag vill vara del av. Sen har jag valt att inrikta min kandidat (Filosofi och samhällsanslys) mot genusvetenskap, så när det nu var dags för praktik var Make Equal ett självklart val. Mest ser jag fram mot att lära mig mer om jämlikhetsarbete i praktiken!
4. Har du några farhågor?
Att jag ska göra en Lamotte – agera/tänka utan medvetenhet om min egen position. Ska hålla ögonen på mig själv!
5. Vad tror du att du kommer att få göra?
Massa feta grejer – typ hjälpa till med alla grymma projekt som Make Equal stödjer. Främst tror jag att jag kommer skriva, planera, ha möten mm!

  

Mary Tecle

Mary Tecle1. Vad har du studerat?
Journalistikvetenskap som huvudämne.
2. Vilka intressen har du?
Allt typ av kreativt utlopp. Särskilt skrivande. Jag är också intresserad av filosofi, livsåskådning, träning och serier.
3. Varför ville du göra praktik på Make Equal? Vad ser du mest fram emot?
Praktik på Make Equal var ett givet val för mig, sett till värderingar och det arbete de gör. Jag ser mest fram emot att få vara med i förändringsarbetet och dess integration i sociala medier.
4. Har du några farhågor?
Jag har inga direkta farhågor men absolut en nervositet av att komma till en ny plats med så otroligt kompetenta personer.
5. Vad tror du att du kommer att få göra?
Jag tror att jag kommer vara med i kampanjarbeten och processerna kring det. Kanske även skriva en del texter.

  

Maija Inkala

Maija Inkala1. Vad har du studerat?
Jag har byggt ihop en egen examen med två huvudämnen – genusvetenskap och reklam & pr. Utöver detta har jag även läst medie- och kommunikationsvetenskap.
2. Vilka intressen har du?
Eftersom jag har turen att ha många helt fantastiska vänner så lägger jag mycket krut på att vårda dessa vänskapsrelationer. Jag älskar därför att dra ihop både myskvällar och middagar. Jag är inte heller den som är känd att tacka nej till en vernissagerunda eller utekväll – mitt mål är att försöka göra en kul grej om dagen! Efter många år inom skönhetsbranschen har jag även utvecklat ett gediget intresse för hudvård och gillar att pyssla med sådant även på min fritid.
3. Varför ville du göra praktik på Make Equal? Vad ser du mest fram emot?
Jag har alltid låtit mina egna värderingar styra kosan gällande vad jag vill sysselsätta mig med. Då jämställdhetsfrågor är något jag brinner för privat såg jag praktiken på Make Equal som en chans att få jobba rent konkret med dessa. Det jag ser mest fram emot mest är att få jobba med det som jag är utbildad inom och ser hur jag kan tillämpa dessa kunskaper i praktiken.
4. Har du några farhågor?
De senaste sex åren har jag jobbat inom samma företag och det känns därför pirrigt att göra något helt annat. Detta är också ett område som jag inte har någon arbetslivserfarenhet inom, så jag hoppas att jag lyckas ro det i hamn.
5. Vad tror du att du kommer att få göra?
Eftersom min praktikplats har inriktningen copy/sälj tror jag att jag både kommer få producera text och innehåll till Make Equals olika plattformer och kampanjer, samt granska den befintliga kommunikationen. Jag tror helt enkelt att jag kommer hålla på mycket med kommunikation! Mer specifikt än så vågar jag mig inte på att gissa, det återstår helt enkelt att se.

  

Frida Olofsson

Frida Olofsson1. Vad har du studerat?
Studerar just nu vid Human rights-programmet i Malmö och har tidigare en grundkurs i genus och ett år på Röda korsets folkhögskola
2. Vilka intressen har du?
Jag gillar att äta god mat, vara i naturen, sträck-titta på dokumentärer, umgås med varma människor, bo på platser och försöka få en förståelse för just den mijön, hur människor lever här samt få perspektiv på det egna
3. Varför ville du göra praktik på Make Equal? Vad ser du mest fram emot?
För att få arbeta rent praktiskt med jämlikhet och inkludering med en verksamhet som tydligt har gjort framsteg inom detta och visat på att det faktiskt är möjligt. Jag ser fram emot att få vara en del av detta, men också att utmana mig själv när det gäller att göra teori till praktik och få större erfarenhet av att vara en del i att leda projekt.
4. Har du några farhågor?
Att jag ska känna att jag inte har möjlighet att själv utmana/utveckla det jag egentligen skulle kunna. Eller att jag inte ska ha tillräckliga kunskaper eller att jag inte ska kunna göra något på grund av något hinder jag inte kan styra över.
5. Vad tror du att du kommer att få göra?
Skriva texter, nätverka, ta initiativ till nya events/projekt – mycket varierat kan jag tänka mig!

Röster från tidigare praktikanter:

Marianne Ahnlund

Marianne Ahnlund1. Vad gjorde du på din praktik?
Jag fick vara delaktig i projekt och kampanjer ex. stories. Tagit fram broschyrer, lekt runt i filmprogram, illustrerat, gjort mönsterrapporter, samarbeta med andra praktikanter och pitcha nya ingångar till en än så länge hemlig kampanj… Men även varit på mingel, föreläsningar, och events.
2. Vad var det bästa med att göra praktik på Make Equal?
För mig var det oerhört värdefullt att få snabb feedback, och att få synligt resultat av mitt arbete. Men det bästa med att göra praktik hos Make Equal var att jag fick förtroende att experimentera och hela tiden få chans att utöka mitt intresseområde, i detta fall, film. Det har känts härligt och ärligt.
3. Vad var den största utmaningen?
Kommunikation, från att ha varit en design elev som får veckor på mig att jobba med enskild projekt till att få många snabba uppdrag och vara ansvarig över sitt arbete så olika arbeten
kommer in i rätt tid.
4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Om du vill jobba snabbt, få grymma grejer till din portfolio och samtidigt få följa detta awesome Make Equal gäng med lösningsfokuserade tänkande människor. Då är det rätt för dig! Omg, låter sponsrat, men på riktigt om du har chansen att praktisera med personer som har fina värderingar (enligt mig), vad är det som inte är gött med det? Ba göre!


Ella Mulugeta
ella (1)
1. Vad gjorde du på din praktik?
På praktiken fick jag göra olika saker. Mest fick jag skriva. Jag skrev en artikel tillsammans med Jon som också jobbade på Make Equal och sen fick jag hänga med på en del föreläsningar!
2. Vad var det bästa med att göra praktik på Make Equal?
Det kändes bra att jobba med frågor som jag är insatt i och känna att jag gör något för att förbättra. Det var också kul att bara känna på hur det är att jobba på en arbetsplats med sköna människor eftersom det var första gången för mig.
3. Vad var den största utmaningen?
Största utmaningen för mig var nog att jobba i ganska snabbt tempo och ibland kändes det lite stressigt.
4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Om du tycker mycket och har mycket åsikter kring hur samhället ser ut och vill få utlopp för idéer som du har så borde du söka praktik på make equal! Kör!!

  

Fanny Lundgren10888544_10152919616266208_4833030192448250823_n
1. Vad gjorde jag på min praktik? 
Min roll var som projektmedarbetare och jag gjorde väldigt mycket olika saker! Allt från skriva texter till sociala medier, mejl, hemsida och projektmedelsansökningar till utforma och testköra workshops! Jag jobbade främst med projekten Skärpning och Stories och med kampanjerna #killmiddag och #TimetoMakeEqual.
2. Vad var det bästa med att göra praktik på Make Equal? 
Jag tycker att det va väldigt kul att bli så inkluderad i de olika projekten! Att va med på möten med så många “kändisar” i branschen var underbart och inspirerande. Det var också väldigt kul att se hur en organisation som Make Equal fungerar i praktiken och se hur snabbt de jobbar när nånting händer i världen som kan kopplas till verksamhetens mission.
3. Vad var den största utmaningen? 
Jag är en person som behöver mycket struktur och det kunde ibland bli lite rörigt för mig eftersom jag var engagerad i många projekt drivna av olika anställda. Jag kunde uppfatta det som svårt att prioritera i mina uppgifter. Och sen är det ju det här med att lita på sin förmåga..
4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka? 
Praktik på Make Equal är skitbra om en vill utveckla sin förmåga att att jobba snabbt och nytänkande samt vill lära sig hur det kan vara att jobba med projekt och kampanjer!

  

Petra AnderssonPetra Andersson_fotot
1. Vad gjorde du på din praktik?
Under min praktik på Make Equal jobbade jag främst med projeketen Skärpning och och Det börjar med mig. Jag gjorde research, hjälpte till med säljstrategier och skrev texter för olika plattformar som utbildningsmaterial, mailutskick och sociala medier.

2. Vad var det bästa med att göra praktik på Make Equal?
Det bästa med att göra praktik på Make Equal var att jag fick kombinera det bästa jag vet; kreativt skrivande och praktiska lösningar för att göra världen bättre. Sammanhållningen var också väldigt varm och fin. Jag kände att jag snabbt blev en i gänget och att alla lyssnade på mina tankar och idéer.

3. Vad var den största utmaningen?
Den största utmaningen var också bland det bästa med praktiken – jag fick ta otroligt mycket ansvar och behandlades från dag 1 i princip som en anställd. Det tar ett tag att sätta sig in och känna sig trygg i sin roll, sen blir det bara roligare och roligare!

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Make Equal är en perfekt praktikplats för dig som vill omsätta allt du lärt dig i teorin i praktiken. Du kommer lära dig så otroligt mycket och vara med om massa kul! Som kronan på verket kommer du i slutet av varje dag känna att du gjort något meningsfullt samtidigt som du har roligt med fina kollegor. Sök bara sök!

  

Sanna HögströmIMG_1861 (1)
1. Vad gjorde du på din praktik?

Jag arbetade framför allt med formgivning, kampanjarbete och sociala medier. Jag var involverad i arbetet med Make Equals senaste projekt #Skärpning, har vidareutvecklat konceptet #Killmiddag och har gjort delningsbilder, posters, powerpoints och mycket annat.  Det har varit en bra blandning uppgifter och alltid funnits saker att göra!

2. Vad var det bästa med att göra praktik på Make Equal? 
Jag har verkligen känt mig inkluderad i arbetet och av de som jobbar på Make Equal. Jag har behandlats som vilken anställd som helst och mitt arbete och mina åsikter har värderats lika högt som de andras. Dessutom är alla som jobbar här så otroligt snälla, öppna och tar emot nya medarbetare med öppna armar. Jag tror det kommer bli svårt att hitta en arbetsplats som är lika inkluderande som Make Equal! J

3. Vad var den största utmaningen?
En utmaning har varit att känna mig trygg i min roll och det jag kan prestera, utan att var självkritisk. Eftersom att jag har fått ta stort eget ansvar har detta varit något jag har fått jobba med. Gänget på Make Equal är dock väldigt bra på att stötta och peppa, så efter ett tag kunde jag känna mig säkrare på mig själv och mitt arbete!

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Att det är ett fantastiskt ställe att göra praktik på. Ett ypperligt tillfälle att utveckla sina kunskaper och samtidigt arbeta med jämlikhet. SÖK!

  

Sonia Bakloutijagvitskjorta

1. Vad gjorde du på din praktik?
Min roll var som kommunikatör & Digital strateg och man hann med många olika saker. Bland annat så tog jag fram en ny kommunikationsplan, gjorde en strategi för sociala medier, höll i workshops och tillsammans med de andra praktikanterna planerade jag och utförde kampanjer i sociala medier som #jämlikhetslöftet och #killmiddag.

2. Vad var det bästa med att göra praktik på Make Equal? 
Att man fick arbeta mycket under eget ansvar och att man fick så stort förtroende av Make Equal för sin kompetens. Vi fick mycket utrymme att komma med egna idéer och tankar till olika projekt. Och sist men inte minst: att man fick vara med och jobba med frågor som man brinner för.

3. Vad var den största utmaningen?
Det var dels att avgränsa arbetet och att lära sig lita på sina kunskaper och inse att man faktiskt har mycket kunskap att bidra med. I början kändes det svårt men mot slutet kände man att man faktiskt bidragit med något riktigt bra och att ens kunskaper räcker till.

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Att det inte finns något att tveka över, bara sök! Man lär sig enormt mycket och personalen på Make Equal är underbara. Du kommer inte att ångra dig, bara ångra att du inte sökte 🙂

 

Fanny Värnbrink Forsmanfanny_malmo-15

1. Vad gjorde du på din praktik?
Min position var som projektmedarbetare. Jag har suttit mycket med texter och innehåll. Skrivit rapporter, remissvar, pressmeddelanden och jobbat lite med research. Men sen har jag också fått sitta och skapat upplägg för hemsidor, redigerat hemsidor, samt planerat och genomfört kampanjer. Och hjälpt till med rekrytering!

2. Vad var det bästa med att göra praktik på Make Equal?
Att jag har fått mycket ansvar i omgångar, och fått testa på att göra så mycket mer än vad jag först trodde jag skulle få. Det känns jättebra att ha fått stort förtroende, och att man inte ”bara” varit en praktikant.

3. Vad var den största utmaningen?
Att bli bekväm och våga ta plats. Det är lätt att förminska sig själv när en kommer in som praktikant och bara vill prestera. Så det tog ett tag att landa, men det var det värt.

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Sök! Särskilt om du vill testa på mycket nya roliga saker och lära dig massa grymma grejer om jämlikhet. Gött häng utlovas garanterat!

 

Johanna KlingénIMG

1. Vad gjorde du på din praktik?
Jag gjorde min praktik som formgivare och mina huvuduppgifter har varit att ta fram grafiskt material till olika projekt ,sociala medier och kampanjer. Jag har även jobbat i team med de andra praktikanterna där vi tillsammans har fått ta fram olika kampanjer och ideér till sociala medier som exempel #killmiddag och #Jämlikhetslöftet.

2. Vad var det bästa med att göra praktik på Make Equal?
Variationen! Ena dagen kunde vi sitta och planera en kommande kampanj tillsammans, och andra dagen sitta själv och ta fram formgivning på offerter. Jag har också uppskattat hur de tagit tillvara på ens kompetens och gett oss passande uppgifter utefter vad vi är intresserade av. Det har utöver arbetsuppgifterna också varit intressant att arbeta på en stiftelse med många olika projekt på gång vilket gjort att jag har fått en tydlig inblick i hur arbetslivet ser ut.

3. Vad var den största utmaningen?
Att testa nya saker och inse min egen kompetens. I början var det lite svårt att veta om min kunskap räckte till, men efter några veckor började jag landa och inse att allt gick bra. Mycket beroende på den pepp vi får av anställda och andra praktikanter!

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Jag tycker absolut att du ska söka! Ingen dag är den andra lik och dukommer lära dig enormt mycket och få ta mycket ansvar.

 

Ebba Örn

image

1. Vad gjorde du på din praktik?
Under terminen på Make Equal fick jag testa på massor av saker. Bland annat genomförde vi praktikanter två kampanjer tillsammans, först #jämlikhetslöftet och sedan #killmiddag. Jag gjorde även en hel del research och intervjuer för projektet Make Equal Musics hemsida och för Make Equals föreläsningar. Tillsammans med en annan praktikant gjorde jag även en film för killmiddag och roddade en del med hemsidan. 

2.Vad var det bästa med att göra praktik på Make Equal?
Det har förstås känts stort och inspirerande att omges av så kloka människor varje dag. Att Make Equal är en så liten organisation har också bidragit till att det känts som att allt vi praktikanter har gjort haft ett syfte och varit av nytta, aldrig ”bara för att”. Arbetsuppgifter, samtal och mycket eget ansvar har varit utvecklande och utmanande. Jag tror att jag behöver båda delarna för att känna mig stimulerad.

3. Vad var den största utmaningen?
Till en början hade jag svårt att hitta min roll som praktikant. Det är en lite luddig roll, generellt tycker jag. På samma gång som det är mitt första möte med arbetslivet (åtminstone där jag jobbar heltid på ett kontor), så finns det inte alls samma krav på en praktikant förstås, i hur vi presterar, i de förslag vi lägger fram etc. Dock har vi väl alla vissa förväntningar och krav inifrån, och det tog ett tag innan jag hittade en balans där. Vi har pratat mycket med varandra, både praktikanter och anställda. Det har skapat en förståelse för varandra som jag tror är helt avgörande i en organisation där man jobbar så nära varann varje dag.

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Om du funderar på att söka bara gör det – bara sök! Jag har länge trott att jag behöver känna mig mer *klar* och kompetent innan jag vågar kasta mig ut i något som jag drömt om, eller för att jobba med folk jag beundrar. Men jag blir nog aldrig klar, och därför är det lika bra att börja göra det man vill med en gång.

 

Susanna LöfgrenFullSizeRender (2)
1. Vad gjorde du på din praktik?
Under min praktikperiod på Umeåkontoret arbetade jag främst med Make Equal Projects och Make Equal Music. Arbetet med Make Equal Projects bestod främst i att samordna kommunikationen med projektledarna, uppdatera information på hemsidan, matcha projekten med lämpliga mentorer och marknadsföra projekten via pressmeddelanden och info-utskick. I projektet Make Equal Music har jag främst arbetat med att ta fram en kommunikationsplan, lägga upp en strategi för den kommande plattformen och knyta samarbeten med relevanta aktörer för en kommande kommunsatsning. Utöver dessa två större projekt har jag fått hjälpa till med diverse uppgifter som utformning av texter och korrläsningar vid behov.

2. Vad var det bästa med att göra praktik?
Det absolut bästa med att göra praktik på Make Equal har varit att få vara en del av en grym organisation med fantastiska medarbetare! Jag har fått förtroendet att ansvara för större uppgifter och projekt vilket har varit otroligt lärorikt. Att få sätta sina kunskaper på prov i skarpa lägen har varit en god förberedelse för mitt framtida yrkesliv. Att dessutom få jobba i en verksamhet med en värdegrund som går i linje med mina egna värderingar och samtidigt få inblick i hur arbetet går till har varit väldigt givande och inspirerande.

3. Vad var största utmaningen?
Den största utmaningen för mig personligen var att inse att jag faktiskt har kunskaper som jag har erhållit från min utbildning – att jag faktiskt har nåt att komma med! Dessutom har det varit en utmaning att göra avvägningar gällande hur många uppgifter jag kan ta på mig för att hinna leverera resultat.

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Bara gör det! Genom att göra praktik på Make Equal får du jobba med en hel del varierande uppgifter som du lär dig massor av. Min erfarenhet av att göra praktik i en liten organisation som Make Equal har också enbart varit positiv. Det ges utrymme för egna idéer och tankar och praktikuppgifterna anpassas i den grad det är möjligt utefter dina egna intressen. Så, sök, bara sök!

 

Fredrik LundbergFullSizeRender (1)
1. Vad gjorde du på din praktik?
Jag har fått göra research, skriva ansökningar, sköta kontakten med deltagarna i Make Equal Projects och försökt match grymma mentorer med alla grymma projektledare. Jag har också jobbat mycket med Make Equal Music. Jag medförfattade en kommunikationsplan och jobbade sedan främst med att kontakta verksamheter inför att arbetet med pilotkommun nummer två ska dra igång. Överlag så har jag fått jobba med saker jag ville och sådant som jag tycker är roligt. Jag fick till och med vara förste googlare ett tag och lösa diverse problem.

2. Vad var det bästa med att göra praktik?
Att få inspireras av alla drivna människor som gör saker istället för att fundera så mycket. I början var jag lite osäker på vad jag höll på med, men efter ett tag kommer känslan av att det man gör om dagarna behövs och att man bidrar till ett bättre och mer jämställt samhälle. Det känns bra!
3. Vad var största utmaningen?
Den största utmaningen var nog att våga lita på sina färdigheter och kunskaper, i alla fall i början. När man väl kommer igång så fattar man att man faktiskt kan en hel del.

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Tveka inte! På Make Equal finns det alltid saker och göra. Är du intresserad av grafisk produktion, kommunikation eller opininonsbildning och brinner för jämställdhet så finns det oändliga möjligheter att göra bra grejer på Make Equal.

 

Kimberley Torchiapraktikkim
1. Vad gjorde du på din praktik?
Mina sysslor var väldigt blandade och varierade, jag gjorde allt från projektplanering (Make Equal Projects) till översättningar, extern kommunikation, research, korrekturläsning, marknadsföring på sociala medier och illustrationer. Eftersom jag fick ansvar och varierande uppgifter var min tid på Make Equal alltid stimulerande, oförutsägbar och rolig.

2. Vad var det bästa med att göra praktik?
Att jag fick möjlighet att växa i mina kunskaper och utöka min kännedom om jämlikhetsfrågor. Att man fick ansvar och möjlighet att själv forma de delar man var med och skapade. Miljön är också trygg och välkomnande, något som är viktigt för att jag skulle känna mig inkluderad på kontoret. Teamet var superbra och man blev alltid stöttad och peppad på kontoret.

3. Vad var största utmaningen?
Att ta mig an uppgifter jag inte hade utfört tidigare, jag fick testa mina kunskaper och se om det gick att genomföra. De flesta gångerna visade det sig att jag inte hade behövt oroa mig.

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Sök! Det kommer bli en del av ditt liv som kommer få dig att växa och vidga dina vyer. Tveka inte om du är sugen!

 

Ebba DelsolEbba
1. Vad gjorde du på din praktik?
Allt möjligt! Jag arbetade mycket med bland annat Make Equals externa kommunikation, marknadsföring på sociala medier och grafisk design.

2. Vad var det bästa med att göra praktik?
Det bästa var att få vara med i de större projekten och få fria tyglar för skapandet, som exempelvis arbetet med Make Equal Projects där jag var med i både idéstadiet, utformade kampanjen och marknadsföringsmaterialet. Det var också kul att få följa med på olika panelsamtal och liknande.

3. Vad var största utmaningen?
Att det ibland kunde vara svårt att skilja på jobb och fritid samt att veta vilka arbetsuppgifter som skulle prioriteras först.

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Sök! 🙂

 

Jonas Halléhnjonashallehn
1. Vad gjorde du på din praktik?
Under praktiken gjorde jag grafisk form för webben likväl som för tryck. Tog även fram en grafisk profil åt ett projekt, designade en webbplats och lärde mig extremt mycket.

2. Vad var det bästa med att göra praktik?
En av de bästa sakerna var att få möjligheten att utöva mina praktiska egenskaper inom grafisk form i arbetssituationer. Men även att ha haft möjligheten att kunna lyssna och diskutera i frågor kring jämlikhet, antirasism och inkludering.

3. Vad var största utmaningen?
Att göra den nya layouten på utbildningskoncepten. Det var det första “egna” digitala grafiska element jag både designat, kodat och publicerat.

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Att det finns oändligt med möjligheter att få göra saker för att på så sätt få arbetslivserfarenhet. Sen att en får diskutera intressanta och viktiga frågor mest hela tiden får ses som en stor bonus!

 

Julia Karlsson
1. Vad gjorde du på din praktik?julia
Under min praktiktid jobbade jag mest med projektet Gender Co – op för att jämställa musikscenen. Jag har bland annat varit med och utformat och testat en pilotversion av
det metodmaterial som som projektet är tänkt att resultera i. Jag har också fått chansen att genomföra workshops med unga musiker, ansvarat för kontakten med en illustratör, intervjuat/sammanställt goda exempel och träffat massor av smarta människor.

2. Vad var det bästa med att göra praktik på Make Equal?
Det bästa var att få möjligheten att vara en del i en så kompetent arbetsgrupp och känslan av att vi tillsammans faktiskt kan och gör skillnad. Det var också väldigt lärorikt att
få ta egna initiativ och ha eget ansvar för vissa uppgifter.

3. Vad var den största utmaningen?
Den största utmaningen låg i att avgränsa arbetet så att det gick att ro i land, samt att känna mig nöjd med det jag faktiskt fick gjort under min praktiktid.

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Om du vill jobba med praktiskt jämställdhetsarbete och göra skillnad, tveka inte utan sök!

 

Caroline Carneros

1. Vad gjorde du på din praktik?caroline
Jag fick möjlighet att prova på flertalet varierande uppgifter under min fantastiska tid som praktikant. Bland annat fick jag stort ansvar i olika projekt, jag var med och
skrev artiklar,planerade events, arbetade med administrativa sysslor och mycket mer.

2. Vad var det bästa med att göra praktik?
Att jag fick praktisk erfarenhet av arbetslivet. Att jag fick lära mig otroligt mycket mer om jämställdhet och branschen inför framtiden. Bäst av allt har varit att få vara en del
av en driven organisation som gör skillnad.

3. Vad var största utmaningen?
Att inte alltid veta vad som ska prioriteras först, då detta är en organisation som har många bollar i luften samtidigt.

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Sök sök sök! Det är en av de bästa terminerna i mitt liv och du som praktikant kommer lära dig så mycket. Du kommer utvecklas, både som människa och i din yrkesroll!

 

Maria Hansson

1. Vad gjorde du på din praktik?mariapraktikant
Första gången var jag mest med och kollade in verksamheten, var med på föreläsningar o.s.v, men jag fick också äran att vara med och utforma aktionsmaterialet, jag fick dessutom ringa runt och intervjua personer på olika verksamheter om deras arbete kring jämställdhet. Andra gången jag var på praktik fick jag utforma ett event som framförallt skulle rikta sig till tjejer, ett event med olika workshops och en speciell spelning med Frida Selander och Cleo. Jag fick också göra en film om ungdomars drömmar.

2. Vad var det bästa med att göra praktik på Make Equal?
Det bästa var att få så fria tyglar att göra ett eget projekt och att få professionell handledning när jag behövde hjälp.

3. Vad var den största utmaningen?
Den största utmaningen var att hitta besökare till eventet som var utanför Idas bekantskapskrets.

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Om du väljer mellan att inte göra och att göra – gör! Det kommer att bli bland det bästa du gjort!

 

Anna Thomasson

1. Vad gjorde du på din praktik?anna thomasson
Jag gjorde praktik som projektledare för Fatta. När jag gjorde praktik var Fatta en kampanj som drevs av Make Equal och Femtastic. Min främsta uppgift som projektledare var att samordna och administrera Fatta:s ideella arbetsgrupp.

2. Vad var det bästa med att göra praktik på Make Equal?
Det bästa med att göra praktik på Make Equal var att allting kändes möjligt! De arbetar alltid utifrån ett lösningsfokus med ett outtröttligt driv i att uppnå förändring. Det gav mig var väldigt inspiration och gav mig många nya perspektiv. Jag uppskattade också att få såpass mycket ansvar som jag fick, det var väldigt utvecklande!

3. Vad var den största utmaningen?
Den största utmaningen under praktiken var att Fatta höll på att formas och omformas. Det var oklart vad som skulle hända med Fatta i framtiden och det hände väldigt mycket rent organisatoriskt under min praktik. Mycket av grunden lades för det Fatta är idag – en egen organisation. Det var en utmanande process att påbörja att lämna Make Equal och Femtastics trygga famnar och börja stå på egna ben, men jag lärde mig SÅ mycket under denna process.

4. Vad skulle du säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Gör det! Är du intresserad av förändringsarbete på riktigt och vill utvecklas och utmanas är Make Equal en perfekt praktikplats!

 

Fanny Zingmark, Amanda Wänman & Cecilia Renlund

1. Vad gjorde ni på er praktik?queens-pressbild
Vi jobbade med vårt projektarbete som vi hade under gymnasietiden. Projektet gick ut på att skriva en bok vid namn Queens Of Norrland som handlar om kvinnliga förebilder i Norrland. Under praktiken fick vi guidning och stöd från Make Equal personal.

2. Vad var det bästa med att göra praktik på Make Equal?
Den fantastiska peppen, inspirationen och all ny kunskap vi fick genom att genomföra ett projekt. Det var otroligt värdefullt för oss att få ha Ida som mentor. Den kunskapen vi fått under denna tid har också varit väldigt användbar i många senare sammanhang.

3. Vad var den största utmaningen?
Att pussla ihop alla bitar och göra en bra tidsplan. Det är så många olika delar som måste fungera i ett projekt, i vårt fall kunde det exempelvis handla om innehåll till boken, hitta samarbetspartners, söka bidrag och marknadsföra vårt projekt.

4. Vad skulle ni säga till den som funderar på att söka praktik på Make Equal?
Kör! Det var det roligaste vi gjorde under hela vår gymnasietid! Det ledde till nya grymma bekantskaper och massa häftiga upplevelser.