Våra konsulter

Våra konsulter

Alva Karlsson

Uppdragssamordnare och jämlikhetskonsult

Alva kom till Make Equal efter sina studier i genusvetenskap och arbetsrätt. Med tidigare arbetslivserfarenhet inom diskrimineringsfri rekrytering har Alvas kompetenser på området lett till praktisk förändring på arbetsplatsen för flera av våra kunder. Alvas analytiska och strategiska förmåga har gjort att hon förutom föreläsare också är en självklar del i de kartläggningsuppdrag som Make Equal genomför. Som tidigare fotbollsspelare ger Alva alltid 100% i de uppdrag hon är involverad i och bjuder på mycket skratt och förtroende i sin omgivning. Sin lediga tid spenderar Alva gärna promenerandes på stan med sina kompisar eller hos familjen i Småland.

Aygül Kabaca

VD och jämlikhetskonsult

Aygül är sakkunnig inom jämlikhets- och mångfaldsfrågor med över 15 års erfarenhet från privat och offentlig sektor. Med bakgrund som legitimerad lärare och arbete i den internationella utvecklings- och biståndssfären, har Aygül sedan tidigt 10-tal verkat som konsult för organisations- och ledarskapsutveckling, med ett särskilt fokus på att hjälpa verksamheter att leda med mångfald och inkludering som kompass. Aygül uppskattas för sin förmåga att engagera till deltagande och ägarskap av en förändringsprocess, oavsett roll. Som konsult stöttar hon medarbetare och chefer likväl som styrelser, ledningsgrupper och HR-avdelningar, i strategiskt och operativt förändringsarbete, för att fler ska få nå sin fulla potential på jobbet.Hon bokas som konferencier, moderator och till paneler, för att visa vägen från att:et till hur:et, från samtal till action. Hon tror på att det går att kombinera värderingsstyrt arbete grundat i goda värderingar för samhälle och individ, med att göra framgångsrika affärer med hög innovationsgrad och stark konkurrenskraft. Som VD leder hon Make Equals verksamhet internt och externt. I övrigt engagerar hon sig ideellt, just nu som styrelseledamot i Amnesty International.

Frida Hasselblad (tjänstledig)

Storkundsstrateg och jämlikhetskonsult

Med femton års erfarenhet av att jobba som konsult och utbildare inom jämlikhetsfrågor driver Frida många av Make Equals stora kundprojekt. Särskild spetskompetens har hon inom ledarskap och organisationsutveckling. Hon har stor erfarenhet av att stötta i strategisk implementering av mångfalds- och inkluderingsfrågor. Frida ligger även bakom många av Make Equals modeller och material såsom Respekttrappan och in-inne-ut. Som utbildare är Frida träffsäker och lösningsorienterad och som konsult har hon en speciell förmåga att involvera både medarbetare och ledningsgrupper i förändringsarbetet. Mellan 2013-2023 var Frida Make Equals VD, en roll hon sedan lämnade för att fullt ut få fokusera på arbetet med kunder och metodutveckling för framgångsrikt jämlikhetsarbete. När Frida på fritiden inte har fullt upp med att hindra sitt torp från att rasa ihop, dansar hon gärna balett eller drömmer sig tillbaka till tiden då hon bodde i Uruguay.

Isatou Svenungsson (föräldraledig)

Jämlikhetskonsult

Med akademisk bakgrund inom genusvetenskap, intersektionalitet och förändringsarbete samt spetskunskaper inom minoritetsstress och vithetsnorm bidrar Isatou med nya perspektiv till arbetsplatser. På Make Equal fokuserar Isatou på kartläggningsuppdrag där hon identifierar utmaningar som arbetsplatser kan ha i sitt jämlikhetsarbete. I mötet med uppdragsgivare är Isatou nyfiken och gillar att ha samtal som leder till djupare medvetenhet. Isatou är också en inlyssnande föreläsare som värderar trygghet högt och betonar vikten av att hantera frågor som skaver på ett ansvarsfullt sätt. Utöver sin roll på Make Equal är hon medgrundare till Afroinstitutionen som fokuserar på att stärka svarta personer i Göteborg och Layers of Creativity som lyfter kreatörer och kulturarbetare från underrepresenterade grupper. På en ledig dag finner du Isatou i solen med en riktigt bra bok. 

Press

Kontakta info@makeequal.se för frågor om press och media. Bilder och logotyper finns på vår press-sida.

Styrelse

Ida Östensson
Arvoderad ordförande (15 %) och grundare av Make Equal. Medgrundare till samtyckesrörelsen Fatta, initiativtagare till #Killmiddag och författare till böckerna “Allt vi inte pratar om” och “Allt vi inte ser”.

Ida har vunnit många priser för sitt arbete, första plats på Näringslivets Superkommunikatör, Årets folkbildare och Årets Bris-pristagare. Hon har även funnits på många listor så som Årets Uppstickare (Shortcut), Framtidens 99 mäktigaste (TCO) och Sveriges 101 Supertalanger (Veckans Affärer). Ida är förutom talesperson för Make Equal också en erfaren jämlikhetskonsult, moderator och uppskattad röst i samhällsdebatten.

Magnus Larsson
Styrelseledamot – VD och medgrundare av MAJORITY. Tidigare bland annat VD för Rebtel och Sverigechef för Comviq

Johanna Hallin
Styrelseledamot – VD och grundare av Srey Invest. Tidigare bland annat VD för Lumen Behavior, grundare av Inter Business och styrelseledamot i UNICEF Sverige.

Tanvir Mansur
Styrelseledamot – Frilansskribent och podcastproducent på Soundtelling AB.

Våra värderingar

lösningsfokuserande, inkluderande, utmanande

Kontakt

info@makeequal.se