Våra konsulter

Våra konsulter

Alice Wahl

Jämlikhetskonsult

Alice har en akademisk bakgrund inom genusvetenskap och har arbetat med jämlikhetsfrågor i snart tio år. Hon har ett stort intresse för organisatorisk och social arbetsmiljö, och drivs av att skapa positiv och konstruktiv förändring på arbetsplatser. Alice har har lång erfarenhet av att utbilda och processleda verksamheter om hbtqi-perspektiv på mångfald och inkludering. Alice är en omtyckt pedagog med stor förmåga att väcka intresse, medvetenhet och engagemang, och har en fallenhet för att förklara komplexa frågor på ett tillgängligt och begripligt sätt. På Make Equal använder hon sin analytiska förmåga för att identifiera möjliga utmaningar och hitta konstruktiva lösningar för våra kunder. På sin lediga tid hittar du Alice påtande i trädgården, med förhoppningen att en dag bli självförsörjande på grönsaker.

Alva Karlsson

Uppdragssamordnare och jämlikhetskonsult

Alva kom till Make Equal efter sina studier i genusvetenskap och arbetsrätt. Med tidigare arbetslivserfarenhet inom diskrimineringsfri rekrytering har Alvas kompetenser på området lett till praktisk förändring på arbetsplatsen för flera av våra kunder. Alvas analytiska och strategiska förmåga har gjort att hon förutom föreläsare också är en självklar del i de kartläggningsuppdrag som Make Equal genomför. Som tidigare fotbollsspelare ger Alva alltid 100% i de uppdrag hon är involverad i och bjuder på mycket skratt och förtroende i sin omgivning. Sin lediga tid spenderar Alva gärna promenerandes på stan med sina kompisar eller hos familjen i Småland.

Aygül Kabaca

VD och jämlikhetskonsult

Aygül är sakkunnig inom jämlikhets- och mångfaldsfrågor med över 15 års erfarenhet från främst offentlig och ideell sektor, men också som konsult inom näringslivet. Med bakgrund som legitimerad lärare och internationella erfarenheter av mänskliga rättigheter, demokrati och språk, uppskattas Aygül för sin förmåga att framföra komplexa ämnen på ett pedagogiskt och tillgängligt sätt med ett tydligt ledarskapsperspektiv. Aygül inspireras av att delta i och moderera samtal om mångfald och inkludering, helst i sammanhang där flera perspektiv får ta plats. Hon tror på att det går att kombinera värderingsstyrt arbete grundat i goda värderingar för samhälle och individ, med att göra framgångsrika affärer där konkurrenskraften är som starkast. Som VD leder hon Make Equals verksamhet internt och externt, med fokus på att skapa den nödvändiga förflyttningen för fler. I övrigt engagerar hon sig ideellt, just nu som styrelseledamot i Amnesty International.

Elias Ibrahim

Jämlikhetskonsult

Efter en tid som humanjurist på en av Sveriges antidiskrimineringsbyråer började Elias på Make Equal. Han har ett stort intresse för mänskliga rättigheter och civilsamhällets roll i att stärka människors förmåga att hävda sina rättigheter. Elias har lång erfarenhet av att stödja verksamheter i sitt jämlikhetsarbete och lägger stor vikt i rak och tydlig kommunikation med mjukt och empatiskt framförande. Hans främsta egenskaper är positivitet, samarbetsförmåga och pedagogisk framtoning. På sin egen tid är Elias ofta hemma i Norrköping och filar på sina matlagningsfärdigheter, om inte han spenderar tiden framför datorn med League of Legends.

Frida Hasselblad

Storkundsstrateg och jämlikhetskonsult

Med femton års erfarenhet av att jobba som konsult och utbildare inom jämlikhetsfrågor driver Frida många av Make Equals stora kundprojekt. Särskild spetskompetens har hon inom ledarskap och organisationsutveckling. Hon har stor erfarenhet av att stötta i strategisk implementering av mångfalds- och inkluderingsfrågor. Frida ligger även bakom många av Make Equals modeller och material såsom Respekttrappan och in-inne-ut. Som utbildare är Frida träffsäker och lösningsorienterad och som konsult har hon en speciell förmåga att involvera både medarbetare och ledningsgrupper i förändringsarbetet. Mellan 2013-2023 var Frida Make Equals VD, en roll hon sedan lämnade för att fullt ut få fokusera på arbetet med kunder och metodutveckling för framgångsrikt jämlikhetsarbete. När Frida på fritiden inte har fullt upp med att hindra sitt torp från att rasa ihop, dansar hon gärna balett eller drömmer sig tillbaka till tiden då hon bodde i Uruguay.

Isatou Svenungsson (föräldraledig)

Jämlikhetskonsult

Med akademisk bakgrund inom genusvetenskap, intersektionalitet och förändringsarbete samt spetskunskaper inom minoritetsstress och vithetsnorm bidrar Isatou med nya perspektiv till arbetsplatser. På Make Equal fokuserar Isatou på kartläggningsuppdrag där hon identifierar utmaningar som arbetsplatser kan ha i sitt jämlikhetsarbete. I mötet med uppdragsgivare är Isatou nyfiken och gillar att ha samtal som leder till djupare medvetenhet. Isatou är också en inlyssnande föreläsare som värderar trygghet högt och betonar vikten av att hantera frågor som skaver på ett ansvarsfullt sätt. Utöver sin roll på Make Equal är hon medgrundare till Afroinstitutionen som fokuserar på att stärka svarta personer i Göteborg och Layers of Creativity som lyfter kreatörer och kulturarbetare från underrepresenterade grupper. På en ledig dag finner du Isatou i solen med en riktigt bra bok. 

Lillemor Dahlgren

Jämlikhetskonsult

Med över 20 år av arbete med jämställdhetsintegrering på och med statliga myndigheter, Regeringskansliet och akademin har Lillemor god kännedom om just statlig styrning och de utmaningar och möjligheter dessa sektorer bjuder. Utöver det har hon erfarenhet av att stödja och arbeta med socialfondsprojekt såväl som internationella aktörer. Lillemor har erfarenhet av att arbeta som chef och ledare, och stödjer därför gärna ledningsgrupper i deras arbete med jämlikhet, aktiva åtgärder och arbetskultur. Hon är särskilt uppskattad för att kunna anpassa sig till den specifika verksamhetens förutsättningar och behov, och förmedla frågorna på ett begripligt och användbart sätt. På fritiden ägnar Lillemor tiden till att lyssna på böcker, titta på fotboll och resa till Spanien – där hennes dröm är att en gång få bygga sitt eget hus.

Patrick Konde

Jämlikhetskonsult

Med akademisk bakgrund inom antropologi, historia och genusvetenskap samt spetskunskaper inom antirasistiskt arbete och organisationskultur är Patrick en uppskattad föreläsare och workshopledare på Make Equal. Hans analytiska förmåga och lösningsfokus kommer väl till pass när upplägg ska anpassas till olika typer av verksamheter. Patrick har mångårig erfarenhet av att stötta verksamheter i arbetet med att få organisationens olika delar att samverka för att skapa långsiktig förändring. I såväl utbildningssammanhang som kartläggningsuppdrag är han en stjärna på att identifiera utmaningar och komma med kreativa lösningar på de förbättringsområden som organisationer står inför. Utanför jobbet är det matlagning och musik som tar upp det mesta av Patricks tid.   

Press

Kontakta info@makeequal.se för frågor om press och media. Bilder och logotyper finns på vår press-sida.

Styrelse

Ida Östensson
Arvoderad ordförande (15 %) och grundare av Make Equal. Medgrundare till samtyckesrörelsen Fatta, initiativtagare till #Killmiddag och författare till boken Allt vi inte pratar om.

Ida har vunnit många priser för sitt arbete, första plats på Näringslivets Superkommunikatör, Årets folkbildare och Årets Bris-pristagare. Hon har även funnits på många listor så som Årets Uppstickare (Shortcut), Framtidens 99 mäktigaste (TCO) och Sveriges 101 Supertalanger (Veckans Affärer). Ida är förutom talesperson för Make Equal också en erfaren jämlikhetskonsult, moderator och uppskattad röst i samhällsdebatten.

Magnus Larsson
Styrelseledamot – VD och medgrundare av MAJORITY. Tidigare bland annat VD för Rebtel och Sverigechef för Comviq

Johanna Hallin
Styrelseledamot – VD och grundare av Srey Invest. Tidigare bland annat VD för Lumen Behavior, grundare av Inter Business och styrelseledamot i UNICEF Sverige.

Tanvir Mansur
Styrelseledamot – Frilansskribent och podcastproducent på Soundtelling AB.

Våra värderingar

lösningsfokuserande, inkluderande, utmanande

Kontakt

info@makeequal.se