VI REKRYTERAR JÄMLIKHETSKONSULT!

december 21, 2022

Make Equal söker:

JÄMLIKHETSKONSULT

Make Equal söker just nu en erfaren, självgående och driven konsult som vill verka för jämlikhet och inkludering. Vi förändrar samhället genom våra kunder och du behöver därför trivas i kundprocesser och ha god förmåga att hjälpa kund att skapa effektfull förändring!

Om Make Equal
Vi gör vad vi heter. Make Equal är lösningsfokuserade jämlikhetsexperter. Vi är konsulter som arbetar med metoder och verktyg för praktiskt jämlikhetsarbete på arbetsplatser. Vi hjälper våra kunder att använda jämlikhet, mångfald och inkludering som drivmedel för ökad attraktionskraft, innovation, trygghet, hållbarhet, tillväxt och att nå sina mål.

Vi flyttar fokus till lösningar och resultat och stöttar privat och offentlig sektor med utbildningar, föreläsningar, workshops, kartläggning och analys, mål och mätning, rapporter, samt skräddarsydda konsulttjänster.

Vår inriktning är jämlikhetsarbete med inriktning på arbetsplatser, arbetsplatskultur, medarbetargrupper, ledning, styrelser och rekryteringsprocesser. Vi är experter på att komma på och genomföra innovativa idéer för att flytta fram företags och organisationers position inom mångfalds- och inkluderingsområdet.

Utan pekpinnar, med fokus på att fler ska vilja och kunna driva förändring inom den egna organisationen för ökad attraktionskraft och affärsnytta. Målet är att skapa jämlika och inkluderande verksamheter, med en breddad representation av fler erfarenheter och kompetenser, där alla kan nå sin fulla potential.

Våra värdeord är lösningsfokus, inkluderande och utmanande. Dessa är perspektiv som ska genomsyra allt vi gör och som varje konsult ska konkretisera i det egna arbetet, internt och externt. För att trivas hos oss tror vi att du gillar snabba beslutsprocesser och att vara i en konsultverksamhet med ca 10 kollegor, där verksamheten utvecklas i takt med omvärlden och eftersträvar en ständig förbättring. Läs gärna mer om oss på makeequal.se.

Om rollen
Som jämlikhetskonsult på Make Equal består ditt arbete i huvudsak av kunduppdrag. I vissa kunduppdrag arbetar du som enda konsult, och i andra kunduppdrag jobbar du i ett konsultteam med kollegor. Make Equals uppdragssamordnare tilldelar våra konsulter en bredd av kunduppdrag utifrån bokningsläge, styrkor och behov. Alla våra konsulter jobbar också med att sälja in sin egen kompetens och Make Equals tjänster som en del av rollen. 

Som konsult behöver du vara lösningsfokuserad, serviceinriktad och proaktivt kunna identifiera och möta kunds behov inom jämlikhetsområdet. Du kommer att på egen hand leda säljmöten med potentiella kunder och handha kringliggande kommunikation och administration i de relationerna. Du kommer att planera och genomföra interaktiva utbildningar, hålla föreläsningar på scen, och facilitera kollaborativa workshops för mindre och större grupper, med blandade deltagare, och inom olika branscher. Likaså kommer du att erbjuda strategisk rådgivning, metodutveckling, och jämlikhetskartläggningar hos kund, där mål, mätning och dataanalys är viktiga komponenter. Vårt fokus är att stötta arbetsplatsen med deras jämlikhets-, mångfalds-, och inkluderingsabrete, oavsett verksamhet. 

Rollen innebär att du bör ha gedigen kunskap om jämlikhetsfrågor samt god förståelse för inkludering och intersektionalitet i både teori och praktik, med ett tydligt maktperspektiv. Du bör gilla att stå inför publik, ha god pedagogisk förmåga och kunna inspirera andra till förändringsarbete. Du bör även trivas med att processleda mindre grupper där du har en strategisk rådgivande funktion. 

Våra kunduppdrag är på svenska och engelska så du bör känna dig bekväm på båda språken. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Vi har målstyrd arbetstid, med flexibel kontorstid som norm. Vårt kontor ligger i Stockholm och vi vill att du ska kunna jobba därifrån åtminstone några dagar i veckan. Tjänsteresor ingår i rollen. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % (inleds med provanställning 6 månader) med start snarast möjligt efter överenskommelse. 

Vi söker
Vi söker dig som har erfarenhet från att ha arbetat som konsult och som är en inspirerande föreläsare. Du engageras av att stötta företag, myndigheter, kommuner och andra arbetsplatser i att flytta fram sina positioner inom mångfalds- och inkluderingsarbetet. Du har ett tryggt, förtroendeingivande och inkluderande bemötande gentemot kollegor och kunder. Du är självgående och prestigelös och kan därmed justera arbetsuppgifter efter behov inom den egna organisationen. Du är strukturerad och organisatorisk, med god samarbetsförmåga. Du är en lösningsorienterad person med intresse för mänskliga relationer och av att få andra att utvecklas och nå sin fulla potential. Du tror på jämlikhet som verktyg och förutsättning för ökad attraktionskraft och affärsnytta. 

Krav:

 • Erfarenhet av att föreläsa för och utbilda kunder gärna inom näringslivet och/eller offentlig sektor, eller annan jämförbar erfarenhet.
 • Erfarenhet av arbete som konsult, gärna inom näringslivet och/eller offentlig sektor, eller annan jämförbar erfarenhet.
 • Kompetens kring att strategiskt planera, målsätta, mäta och följa upp jämlikhet i verksamheter.
 • Kunskap om, och engagemang för, jämlikhet, normer, intersektionalitet, mångfald och inkludering.
 • God förmåga att metodutveckla pedagogiska material (texter, modeller etc.) 
 • Tydligt maktperspektiv och normkritisk kompetens.
 • Bekväm på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande

 • Erfarenhet av att skapa innehåll för och publicera på sociala medier (Linkedin, Instagram, Facebook), eller annan jämförbar erfarenhet inom marknad & kommunikation.
 • Kompetens kring statistik och dataanalys.
 • Erfarenhet av att sälja in kompetens och service till potentiella kunder.
 • Förmåga att nätverka och knyta kontakter (marknad och sälj) inom offentlig och/eller privat sektor. 
 • Erfarenhet av att ge rådgivning kopplat till jämlikhet i olika typer av verksamheter.
 • Erfarenhet av att jobba med jämlikhet, mångfald och inkludering i internationella bolag.

Om rekryteringsprocessen
Make Equal arbetar med icke-diskriminerande och kompetensbaserad rekrytering. Vi tar därför inte emot ansökningar via e-post och kommer inte att läsa CV:n eller personliga brev. 

 • Det första steget i processen består av att du kommer att få fylla i ett frågeformulär online bestående av 9 frågor samt 17 påståenden och förklarande texter. Du når formuläret via denna länk: https://forms.gle/Sw66zEr7kV5TYyb67
 • Deadline för detta är onsdag 18 januari 2023.
 • Besked om du har gått vidare eller ej ges senast torsdag 26 januari.
 • Arbetsprover och intervjuer kommer att ske digitalt 31 januari & 1 februari.
 • Besked om du har fått tjänsten eller inte ges under vecka 6. 

Då Make Equal ständigt försöker att utvecklas i antidiskriminering och kompetensbaserad rekrytering vill vi uppmana er som har synpunkter på rekryteringsprocessen att skicka det till oss genom denna länk: https://forms.gle/Y3TSmCW1qv957e8x8 (ditt svar blir anonymt om du inte väljer att dela din mejladress).


OBS: Vi eftersträvar en bredd i personalstyrkan och hoppas därför på sökanden med många olika bakgrunder, erfarenheter och åldrar. Vi ser det som en extra merit om du har kunskap om och/eller egenupplevd erfarenhet av ojämlikhet kopplat till någon diskrimineringsgrund.


Villkor för tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare (sex månaders provanställning)
Tjänstgöringsgrad: 100 %
Lön: Enligt överenskommelse
Kollektivavtal: Ja
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Anställningsort: Stockholm
Ansök senast: onsdag 18 januari 2023

Länk till ansökningsformuläret: https://forms.gle/Sw66zEr7kV5TYyb67


Frågor? Mejla info@makeequal.se 

Vi ser fram emot din ansökan!