Om oss

Vad vi gör

Vi gör vad vi heter. Vi utbildar organisationer och arbetsplatser, utan pekpinnar, med fokus på att fler ska vilja och kunna engagera sig. Genom vårt lösningsfokus skapar vi motivation till att göra positiv skillnad. Våra metoder och våra konsulters spetskunskaper ger er den kunskap och de färdigheter som krävs för att lyckas hos er. 

Vilka vi är

Vi är lösningsfokuserade jämlikhetskonsulter som jobbar för – och uppmanar till – praktiskt jämlikhetsarbete. Vi har kontor i Stockholm men tar uppdrag både digitalt och i hela landet. Läs vår verksamhetsberättelse från 2021. för att ta del av mer som vi har åstadkommit.

Vår historia

Make Equal har över tio års erfarenhet av att jobba praktiskt med jämlikhet och inkludering i organisationer. Vi är en icke-vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som grundades 2010 av Ida Östensson för att accelerera arbetet för jämlikhet i samhället. Då hette vi Crossing Boarders men våren 2016 fick vi vårt nuvarande namn.

Våra värderingar

lösningsfokuserande, inkluderande, utmanande

Kontakt

info@makeequal.se

Press

Kontakta info@makeequal.se för frågor om press och media.

Frida Hasselblad

VD och jämlikhetskonsult

Med femton års erfarenhet av att jobba som konsult och utbildare inom jämlikhetsfrågor driver Frida många av Make Equals stora kundprojekt. Särskild spetskompetens har hon inom diskrimineringslagstiftningen, ledarskap och organisationsutveckling kopplat till jämlikhetsintegrering. Frida är även VD och ansvarar för att utveckla och driva Make Equals affärs- och uppdragsverksamhet. Som utbildare är Frida träffsäker och lösningsorienterad och som konsult har hon en speciell förmåga att involvera både medarbetare och ledningsgrupper i förändringsarbetet. När Frida inte har fullt upp med att hindra sitt torp från att rasa ihop, dansar hon gärna balett eller drömmer sig tillbaka till tiden då hon bodde i Uruguay.

Aygül Kabaca

Operativ chef och jämlikhetskonsult

Aygül är sakkunnig inom jämlikhets- och mångfaldsfrågor med över 15 års erfarenhet från främst offentlig och ideell sektor, men också som konsult inom näringslivet. Med bakgrund som legitimerad lärare och internationella erfarenheter av mänskliga rättigheter, demokrati och språk, uppskattas Aygül för sin förmåga att framföra komplexa ämnen på ett pedagogiskt och tillgängligt sätt med ett tydligt ledarskapsperspektiv. Aygül inspireras av att delta i och moderera samtal om mångfald och inkludering, helst i sammanhang där flera perspektiv får ta plats. Som operativ chef ansvarar hon också för arbetsmiljö och inkludering internt på Make Equal. I övrigt engagerar hon sig ideellt, just nu som styrelseledamot i Amnesty International.

Isatou Svenungsson

Jämlikhetskonsult

Med akademisk bakgrund inom genusvetenskap, intersektionalitet och förändringsarbete samt spetskunskaper inom minoritetsstress och vithetsnorm bidrar Isatou med nya perspektiv till arbetsplatser. På Make Equal fokuserar Isatou på kartläggningsuppdrag där hon identifierar utmaningar som arbetsplatser kan ha i sitt jämlikhetsarbete. I mötet med uppdragsgivare är Isatou nyfiken och gillar att ha samtal som leder till djupare medvetenhet. Isatou är också en inlyssnande föreläsare som värderar trygghet högt och betonar vikten av att hantera frågor som skaver på ett ansvarsfullt sätt. Utöver sin roll på Make Equal är hon medgrundare till Afroinstitutionen som fokuserar på att stärka svarta personer i Göteborg och Layers of Creativity som lyfter kreatörer och kulturarbetare från underrepresenterade grupper. På en ledig dag finner du Isatou i solen med en riktigt bra bok. 

Johan Pettersson

Jämlikhetskonsult

Johan är en uppskattad utbildare med spetskompetens i frågor som rör makt, maskuliniteter, våld och hur män kan bidra och vara en del av lösningen när det kommer till jämlikhetsarbetet. Johan har lång erfarenhet av att träffa mansdominerade arbetsgrupper. Hans tidigare arbete med ungdomar har gett honom verktygen att kunna vara personlig och bygga relationer med personer han processleder. Ett av Johans mest minnesvärda uppdrag från Make Equal var när han under sex veckors tid träffade skolungdomar, lärare och skolledare och föreläste om att förebygga sexuella trakasserier. På fritiden tycker han lika mycket om att spendera tid på gymmet och framför Champions League som att gå på teater, spela sällskapsspel eller hänga med familjen

Alva Karlsson

Uppdragssamordnare och jämlikhetskonsult

Alva kom till Make Equal efter sina studier i genusvetenskap och arbetsrätt. Med tidigare arbetslivserfarenhet inom diskrimineringsfri rekrytering har Alvas kompetenser på området lett till praktisk förändring på arbetsplatsen för flera av våra kunder. Alvas analytiska och strategiska förmåga har gjort att hon förutom föreläsare också är en självklar del i de kartläggningsuppdrag som Make Equal genomför. Som tidigare fotbollsspelare ger Alva alltid 100% i de uppdrag hon är involverad i och bjuder på mycket skratt och förtroende i sin omgivning. Sin lediga tid spenderar Alva gärna promenerandes på stan med sina kompisar eller hos familjen i Småland.

Patrick Konde

Jämlikhetskonsult

Med akademisk bakgrund inom antropologi, historia och genusvetenskap samt spetskunskaper inom antirasistiskt arbete och organisationskultur är Patrick en uppskattad föreläsare och workshopledare på Make Equal. Hans analytiska förmåga och lösningsfokus kommer väl till pass när upplägg ska anpassas till olika typer av verksamheter. Patrick har mångårig erfarenhet av att stötta verksamheter i arbetet med att få organisationens olika delar att samverka för att skapa långsiktig förändring. I såväl utbildningssammanhang som kartläggningsuppdrag är han en stjärna på att identifiera utmaningar och komma med kreativa lösningar på de förbättringsområden som organisationer står inför. Utanför jobbet är det matlagning och musik som tar upp det mesta av Patricks tid.   

Styrelse

Ida Östensson
Arvoderad ordförande (20%) och grundare av Make Equal. Medgrundare till samtyckesrörelsen Fatta, initiativtagare till #Killmiddag och författare till boken Allt vi inte pratar om.

Ida har vunnit många priser för sitt arbete, första plats på Näringslivets Superkommunikatör, Årets folkbildare och Årets Bris-pristagare. Hon har även funnits på många listor så som Årets Uppstickare (Shortcut), Framtidens 99 mäktigaste (TCO) och Sveriges 101 Supertalanger (Veckans Affärer). Ida är förutom talesperson för Make Equal också en erfaren jämlikhetskonsult, moderator och uppskattad röst i samhällsdebatten.

Magnus Larsson
Styrelseledamot – VD och medgrundare av MAJORITY. Tidigare bland annat VD för Rebtel och Sverigechef för Comviq

Johanna Hallin
Styrelseledamot – VD och grundare av Srey Invest. Tidigare bland annat VD för Lumen Behavior, grundare av Inter Business och styrelseledamot i UNICEF Sverige.

Tanvir Mansur
Styrelseledamot – Frilansskribent och podcastproducent på Soundtelling AB.