Om oss

Vad vi gör

Vi gör vad vi heter. Vi utbildar organisationer och arbetsplatser, utan pekpinnar, med fokus på att fler ska vilja och kunna engagera sig. Genom vårt lösningsfokus skapar vi motivation till att göra positiv skillnad. Våra metoder och våra konsulters spetskunskaper ger er den kunskap och de färdigheter som krävs för att lyckas hos er. 

Vilka vi är

Vi är lösningsfokuserade jämlikhetskonsulter som jobbar för – och uppmanar till – praktiskt jämlikhetsarbete. Vi har kontor i Stockholm men tar uppdrag både digitalt och i hela landet. Läs vår verksamhetsberättelse från 2020 för att ta del av mer som vi har åstadkommit.

Vår historia

Make Equal har över tio års erfarenhet av att jobba praktiskt med jämlikhet och inkludering i organisationer. Vi är en icke-vinstdrivande stiftelse som grundades 2010 av Ida Östensson för att accelerera arbetet för jämlikhet i samhället. Då hette vi Crossing Boarders men våren 2016 fick vi vårt nuvarande namn. 

Våra värderingar

lösningsfokuserande, inkluderande, utmanande

Våra konsulter

Make Equals konsulter har flerårig erfarenhet av praktiskt jämlikhetsarbete. Med våra olika spetskompetenser matchar vi era behov med rätt konsult. Alla konsulter nås via fornamn@makeequal.se.

Armina Etminan

Operativ chef och jämlikhetskonsult
Har tio års erfarenhet av att stötta verksamheter i att bli mer inkluderande och jämlika. Spetskompetens som föreläsare och konsult inom intersektionalitet, inkluderande ledarskap, rasfieringsprocesser och minoritetsstress, härskartekniker och främjartekniker.

Frida Hasselblad

VD och jämlikhetskonsult
Över tio års erfarenhet som konsult och föreläsare inom jämlikhet och inkludering. Spetskompetens inom inkluderande ledarskap, sexuella trakasserier, intersektionell jämställdhetsintegrering och strategisk styrning. 

Kristina Wicksell

Kommunikatör och jämlikhetskonsult
Expert på att föreläsa inom teman som samtycke, intersektionalitet och normkreativ kommunikation på ett lättillgängligt sätt för att engagera fler. Även en skarp debattör och Make Equals kommunikatör. 

Kim Hof

Jämlikhetskonsult
Ansvarig konsult för kartläggningar och analyser av mångfald och inkludering. Över sex års erfarenhet av metod- och lärandeutveckling inom mänskliga rättigheter. 

Malin Averstad Ryd

Jämlikhetskonsult
Genusvetare med stark pedagogisk förmåga. Spetskunskaper inom intersektionalitet, samskapande processer och facilitering. 

Johan Pettersson

Jämlikhetskonsult
Föreläsare med genusvetenskaplig utbildning på avancerad nivå. Spetskunskaper inom normkritik och maskulinitetsnormer.

Gilma Sobrino

Grafisk formgivare/ illustratör
Grafisk formgivare som drivs av att skapa design som är inkluderande och normkreativ. Genom sin breda kompetens lyfter hon Make Equals kundprojekt till nästa nivå genom visuell paketering och design.

Vår styrelse

Ida Östensson

Arvoderad ordförande (20%)
Grundare av Make Equal, medgrundare till Fatta, hjärnan bakom #Killmiddag och författare till boken “Allt vi inte pratar om”. Talesperson för Make Equal och en uppskattad röst i samhällsdebatten.

Magnus Larsson

Styrelseledamot 
VD Majority, tidigare Sverigechef för Comviq.

Johanna Hallin

Styrelseledamot 
VD för Srey, grundare och ordförande Inter Business Initiative.

Tanvir Mansur

Styrelseledamot 
Frilansskribent och podcastproducent.

Kontakt

info@makeequal.se

Alla medarbetare nås via fornamn@makeequal.se